Hvordan henger den økende sunnhetstrenden i Norge sammen med økningen i barne- og ungdomsfedmen i samme periode?
Nordmenn spiser sunnere enn før. Den positive trenden gjelder også de fleste av barna våre.
Tall i Helsedirektoratets rapport Utviklingen i norsk kosthold 2012, viser at maten vi kjøper inneholder mindre sukker, mindre fett, færre karbohydrater og gir færre kalorier per person, enn maten på 1970-tallet.
Vi spiser mer kjøtt, ost, egg og fløte og drikker mer sukkerbrus, men totalt sett inneholder den norske kosten mindre energi enn den gjorde på 1970-tallet, ifølge statistikken.
I samme periode økte allikevel andelen overvektige barn og barn med fedme, ifølge funn fra Vekststudien i Bergen. Mens 2,5 prosent av barna lå over den øverste vektkurven på 1970-tallet, lå nesten åtte prosent av barna i den tyngste vektklassen på midten av 2000-tallet. De tyngste var dessuten blitt tyngre.
Hvordan henger den økende sunnhetstrenden i Norge sammen med økningen i barne- og ungdomsfedmen i samme periode?
Les mer om saken på nettstedet forskning.no.