14.2 C
Rosendal
mandag, september 16, 2024

Buy now

spot_img
spot_img

Hjertevakten Magasin nr. 2 – 2024

Her finner du historier mellom annet om redningsdåder, og siste nytt innen forskning.

I denne utgaven kan du mellom annet lese om:

Dette bør skje når et nyfødt barn ikke puster
Forskning viser at jordmorstudenter kan lære seg livsviktige ferdigheter i gjenoppliving av nyfødte slik at de kan handle raskt og effektivt når et nyfødt barn ikke puster. Med et skreddersydd kurs utviklet av Linda Wike Ljungblad ved Universitetet i Sørøst-Norge, er målet at disse ferdighetene skal bli en ryggmargrefleks, slik at jordmødre kan handle på autopilot i kritiske situasjoner.

Gamle medisinplanter med potensial for fremtidens legemidler
Forskere ved Universitetet i Oslo har gjennom prosjektet REA:Life revitalisert interessen for gamle medisinplanter ved å anvende historiske kilder og en etnofarmakologisk tilnærming. De har identifisert 23 planter med medisinsk potensial, med spesiell oppmerksomhet rettet mot fjellkvann, strandkvann og tysbast. Tysbast, en giftig plante, har vist seg å ha lovende egenskaper når den ekstraheres i vann, ettersom de giftige forbindelsene ikke er vannløselige. 

Dette arbeidet belyser viktigheten av tradisjonell kunnskap i søken etter nye legemidler og viser hvordan naturen kan spille en nøkkelrolle i utviklingen av fremtidens medisin.

Her finner du E- utgaven av magasinet

spot_img

Related Articles

annonsespot_img

Latest Articles

-annonse-spot_img